IV. İslam İktisadı Atölyesi Gerçekleştirildi
İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD)’ın organizasyonu ve İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Ana Bilim Dalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen IV. İslam İktisadi Atölyesi, 2-3 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirildi. Atölyede İtalya’dan Tunus’a Malezya’dan Endonezya’ya kadar 12 ülkeden bilim adamları, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye’den bilim adamları, uzmanlar ve diğer katılımcılarla buluştu. 200 kişilik katılımla İstanbul Üniversitesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen atölyede uzmanlar, iki gün boyunca “İslam İktisadı Perspektifinde Sosyal Adaleti” tartıştı.
Atölyenin sonuç bildirgesinde, İslam iktisadının temelinin sosyal adalet olduğu ve bu temelden kopmamak gerektiği, faizin sosyal adaletsizliğin temeli olduğu, faizsiz bir ekonomi oluşturma çabasının tüm dünya için büyük bir iyilik olacağı vurgusu yapıldı. Bildirgede, zekât kurumunun sosyal denge ve adalet için en iyi model olduğu, yeni zekât toplama, dağıtma ve kullandırma modellerine ihtiyaç duyulması, katılım bankacılığının sosyal adalet ve İslami ilkeleri gözeterek toplumsal bölüşümde aktif olması gibi konulara dikkat çekildi.
Etkinlik sonunda katılımcılara, III. Atölyenin oturumlarının yer aldığı “İslam İktisadı ve Emek” kitabı takdim edildi. 2017’de daha geniş bir katılım ve organizasyonla gerçekleştirilecek olan V. İslam İktisadı Atölyesi’ne İLKE, İLEM ve İGİAD’ın katkılarının artarak devam edeceği vurgulandı.
IV. İslam İktisadı Atölyesi’nin Sonuç Bildirgesini okumak için tıklayınız..